Maak ckplus uw homepage Mail de webmaster CKPLUS



docenten site met docentenagenda en de nieuwste educative lessen van musea en culturele instellingen.CKplus cultuur en kunstsite van Nederland voor onderwijs en de cultuurtoerist
CKplus DOCENTEN-SITE : agenda en educatie





DE AGENDA
Data bij-, nascholings- en docentendagen ed.(klik hier)












  •   KunstSalon Utrecht voor Particulieren en Bedrijfsleven KunstSalon Utrecht
    Naast dat kunst kan worden aangekocht bij De KunstSalon is het ook de kunstuitleen in Utrecht met een uniek kunstuitleensysteem. Het bedrag van het gekozen kunstwerk wordt in dertig termijn opgesplitst. Het werk kan binnen een jaar nog worden geruild voor iets anders.lees meer over KunstSalon Utrecht voor Particulieren en Bedrijfsleven
    Educatieve programmas musea,
    Opvallende naslag en opvallende lessen (klik hier)



  • Stedelijk Museum Alkmaar heeft gratis lesmateriaal voor op het digibord PO en VO nieuw**

  • Bekijk t: CKV projecten voor het VO gebied film en media educaie nieuw**

  • Nascholingscursus Het internet van morgen 2 daags nieuw**

  • Digitale geletterdheid 8 teamopdrachten te downloaden nieuw**

  • Film in je vak CKV met opdrachten-tutorials nieuw**

  • Gratis te downloaden boekje met een eerste kennismaking met het vak geschiedenis.nieuw**

  • Den Haag Educatieve programmas 2022-2023! ONE PLANETnieuw**

  • FILMMAKEN: afspeellijst met een serie tutorials. nieuw**

  • Utrecht Museum Catharijneconvent Museumlessen VO nieuw**

  • Venlo Limburgsmuseum Museumlessen VO nieuw**

  • Venlo Limburgsmuseum Nieuw lesaanbod! VO nieuw**

  • Maak een quiz op WRTS nieuw**

  • educatie Zaansmuseum PO nieuw**

  • Gastspreker in de klas, een nieuw platform nieuw**

  • 4 Speurtochten voor het onderwijs Speurtocht Oude Stad en Speurtocht Jordaan en Grachten zowel PO en VO, heel voordelig te combineren met boottocht .

  • Tijl Damen, interactief kindertheater voor het basisonderwijs.

  • Kindertheater.nl. De vele artiesten van kindertheater denken graag met je mee.

  • Kunst in de Aula, workshops, Community Art KUNST objecten met een STORY. Voor VMBO, HAVO, VWO, MBO. Kunst en Educatie met een Missie



  • DE AGENDA:Data bij-, nascholings- en docentendagen

    top

    TOP


    Opvallende naslagsites, opvallende lessen.



    1. Stedelijk Museum Alkmaar heeft gratis lesmateriaal voor op het digibord PO en VO lees meer
      *Voor het Primair onderwijs een Tekendoeboek, Kleurplaten waarmee je onze collectie leert kennen en een Tekenopdracht om de tekenvaardigheid te oefenen.
      Voor het Voortgezet onderwijs een 360 graden rondleiding van onze tentoonstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 (inclusief opdrachtenboekje), een rondleiding Influencers van de Bergense School (Kunst Algemeen) en een rondleiding Welk narratief (Burgerschap). Beide gegeven door een echte museumdocent!
      PO: PO Collectiekleurplaten ; Teken Doeboek ;Teken opdracht – Maak een zelfportret
      VO: Victorie 360 graden rondleiding met opdrachtenboekje (over het Beleg van Alkmaar en de NL Opstand) ; Rondleiding Burgerschap – Welk narratief Incl. opdrachten ; Rondleiding Kunst Algemeen – Influencers van de Bergense School Incl. opdrachten


    2. Bekijk t: CKV projecten voor het VO gebied film en media educaie lees meer
      *Over Bekijk ‘t
      Bekijk ’t biedt al meer dan twintig jaar CKV-projecten aan voor het voortgezet onderwijs op het gebied van film- en media-educatie. Projecten waarin film, theater, dans en muziek bij elkaar komen. We organiseren losse workshops, projectdagen, projecten op maat, of een doorlopende leerlijn over meerdere jaren.
      We bieden workshops en projecten aan voor alle onderwijstypes, maar zijn experts in cultuureducatie op het vmbo. Het is onze overtuiging dat jongeren, vooral op het vmbo, meer kunnen dan wat er van ze wordt verwacht. Door hen serieus te nemen als creatieve makers krijgen ze meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen.
      De projecten van Bekijk ‘t sluiten aan bij de media die onze jongeren kennen en ook zelf graag gebruiken. Onze lessen zijn altijd praktisch, fun en actief. Leerlingen werken toe naar een professioneel eindresultaat waar ze trots op kunnen zijn. Ben je geinteresseerd in onze lessen, workshops en projecten? Of wil je ons beter leren kennen? Kijk dan eens op www.bekijkt.nl of neem contact met ons op via info@bekijkt.nl.


    3. Nascholingscursus Het internet van morgen 2 daags lees meer
      * oor kunstdocenten, bètadocenten, kunsteducatoren, opleiders, onderzoekers en (master)studenten organiseert ArtechLAB de nascholing Het Internet van Morgen. In deze tweedaagse interdisciplinaire nascholing ontdekken we hoe het huidige internet in elkaar steekt, voor welke dilemmas we staan, en hoe we die op basis van de kunstpraktijk van hedendaagse makers verder kunnen onderzoeken en verbeelden met leerlingen in het PO en VO. Hoe maken we het internet van morgen eerlijker, veiliger en duurzamer en hoe kunnen we kunst(educatie) hiervoor inzetten? Het programma wordt geleid door Loes Bogers en is bedoeld voor docenten kunst, informatica, natuurkunde, maatschappijleer en burgerschap die werkzaam zijn in het educatieve veld. De nascholing is ook geschikt voor mensen die eerder al een nascholing van ArtechLAB hebben gevolgd.


    4. Venlo Limburgsmuseum Nieuw lesaanbod! VO lees meer
      *Er zijn twee gloednieuwe museumlessen ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Zo kunnen leerlingen zich in het Limburgs Museum komen verdiepen in de functie van humor en symboliek van spotprenten en ontdekken ze in de les Burgers, stoommachines en nog veel meer welke ontwikkelingen er in het verleden zijn geweest om te komen tot nu. Klas 1 t/m 3 VMBO Vanaf 24 okt 2022 Ontdek hoe onze eetcultuur door de jaren heen veranderde: van de arme boer en de rijke burger tot de immigrant en het gezin van nu. In een workshop gaan leerlingen o.a. aan de slag met het maken van een eigen voorraadpot en spreukentegeltje
      Archeologie en restaureren Klas 1 + 2 VMBO/HAVO/VWO Hele schooljaar In deze les ontdekken leerlingen dat vondsten ons iets vertellen over het verleden. Ze kruipen in de huid van een restaurator, onderzoeken voorwerpen en puzzelen met scherven uit de 17e eeuw. Welk verhaal vertelt hun voorwerp?
      DOEboek: Limburgerschap Klas 1 + 2 VMBO, klas 1 HAVO/VWO Zet leerlingen aan tot nadenken over (Lim)burgerschap: want de jongeren van nu zijn het Limburg van later. Dit DOEboek kun je los gebruiken, maar biedt ook handvatten voor de ontwikkeling van een eigen programma
      Het Mysterie van Dame Voerendaal Klas 1 + 2 VMBO, klas 1 HAVO/VWO In dit puzzelspel voor in de klas neemt de Romeinse dame van Voerendaal leerlingen mee naar de plek waar zij vroeger woonde. Onderzoek samen archeologische vondsten en los opdrachten op om het hele verhaal te ontdekken.


    5. Digitale geletterdheid 8 teamopdrachten te downloaden lees meer
      * Digitale geletterdheid wordt een vast onderdeel van het curriculum. Welke voorbereidingen treft uw school om met digitale geletterdheid een vliegende start te maken? Maak met uw team de leuke, praktische opdrachten van ‘Teamwerk digitale geletterdheid’ (van de makers van het ‘Handboek digitale geletterdheid’). In een uurtje zet u de volgende stap op het gebied van digitale geletterdheid en boekt u samen resultaat
      Teamwerk digitale geletterdheid is een praktische uitwerking van het Handboek digitale geletterdheid van Kennisnet. Het zijn 8 opdrachten die kunnen worden uitgevoerd als de stappen in een stappenplan. Scholen die al goed op weg zijn met digitale geletterdheid kunnen zich ook beperken tot een of twee opdrachten. Ze kunnen prima los van elkaar worden uitgevoerd. Elke opdracht hoeft niet meer dan een uur in beslag te nemen.
      Download direct Teamwerk digitale geletterdheid


    6. Film in je vak CKV met opdrachten-tutorials lees meer
      * CKV Opdrachten voor 1 of 2 lessen Opdrachten voor 3 tot 6 lessen.
      LesbladLessonUp
      Werk je liever met LessonUp? Ga dan hier naar de LessonUp les.LessonUp is een makkelijke manier om digitaal en interactief les te geven. Wij hebben al onze werkvormen in LessonUp voor je klaargezet, zodat je direct kunt beginnen! De LessonUp-lessen begeleiden leerlingen bij het maken van een filmopdracht. Scroll naar beneden op de startpagina van de LessonUp die je gaat geven. Je ziet dan de les zelf, de leerdoelen, de benodigdheden en tips. Alle lessen zijn geschikt om klassikaal te geven. Heb je een betaald LessonUp-account? Dan kunnen de leerlingen de lessen ook individueel of in groepjes volgen. In alle gevallen hebben je leerlingen een device met internetverbinding en camera nodig. Geef je de les klassikaal? Aan het begin van de LessonUp-les verschijnt er een QR-code op het digibord. Laat je leerlingen die scannen. Daarna kunnen ze meedoen aan de les.


    7. Gratis te downloaden boekje met een eerste kennismaking met het vak geschiedenis lees meer
      * Geschiedenis is veel meer dan alleen maar het overdragen van kennis. Bij het vak geschiedenis komen namelijk veel (historische) vaardigheden kijken. Vanuit de onderwijspraktijk weten we dat het aanleren van vaardigheden aan leerlingen niet eenvoudig is. Dat gecombineerd met het enorme tekort aan tijd in de bovenbouw van de havo, vraagt om creatieve oplossingen.
      Om die reden is er een boekje samengesteld waarin een eerste kennismaking met geschiedenis, maar vooral met vaardigheden centraal staat. Aan de hand van de eerste vier tijdvakken, die niet op het CSE terugkomen, wordt geoefend met de belangrijkste vaardigheden.
      Inhoud: Inhoudsopgave Introductie Les 1: primaire, secundaire, geschreven en ongeschreven bronnen (V1) Les 2: politieke, economische, culturele en sociale geschiedenis (V2) Les 3: continuiteit en verandering (V3) Les 4: de betrouwbaarheid van bronnen (V4) Les 5: causaliteit (V5) Les 6: representativiteit (V6) Les 7: bruikbaarheid en onderzoeksvragen beoordelen (V7) 29 Oefentoets


    8. Den Haag Educatieve programmas 2022-2023! ONE PLANET lees meer po lees meer vo
      *Een bezoek aan One Planet creeert bewustzijn om samen onze prachtige planeet te beschermen. In onze educatieve programmas voor schooljaar 2022-2023 vind je vertrouwd en nieuw aanbod: Volg een museumles, doe een educatieve tour of volg een workshop in One Planet Expo en het nieuwe NOW!.
      Bekijk een spectaculaire film of volg een interactieve planetariumles i.s.m. NOVA in de Dome (aanrader!). Of combineer een paar van bovenstaande opties. Hoe dan ook, je beleeft een onvergetelijke ervaring! Ontdek de mogelijkheden in onze programmas en meer uitgebreid op oneplanet.nl. Of neem direct contact met ons op via scholen@oneplanet.nl One Planet is een initiatief van Museon-Omniversum.


    9. FILMMAKEN: afspeellijst met een serie tutorials. lees meer
      *Tutorials zijn korte videos waarin iets wordt uitgelegd of voorgedaan zodat je het jezelf kunt aanleren. Je kunt de video terugkijken, wanneer je iets niet direct begrijpt. Of je zet hem even op pauze. Leerlingen vinden dit fijn, omdat ze op hun eigen tempo kunnen kijken, luisteren en leren. Onze tutorials zijn Nederlandstalig en gaan over filmmaken.
      Kies een afspeellijst met een serie tutorials De tutorials vind je in de afspeellijsten, in de juiste volgorde rondom een bepaald thema. Zo kun je starten bij de basis, maar is er ook een afspeellijst over special effects of het maken van een reportage.
      De Basis, Reportage maken,Filmscenes maken, special effects, montage
      Lesideeen Ga naar jouw vak, klik op de lengte van de lessen en kies een lesidee. Bij de lesideeen vind je handige lesbladen, downloads en LessonUp lessen.


    10. Utrecht Museum Catharijneconvent Museumlessen VO lees meer
      *Ook komend schooljaar biedt Museum Catharijneconvent weer diverse museumprogrammas voor VMBO, HAVO en VWO. Leerlingen worden uitgedaagd om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen als burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen.


    11. Venlo Limburgsmuseum Museumlessen VO lees meer
      * Begin van een nieuw schooljaar! Start het nieuwe schooljaar met een bezoek aan het Limburgs Museum. Hier maken leerlingen op een actieve manier kennis met de Limburgse cultuur en geschiedenis. Ze stappen in het verleden en ontmoeten het heden. We lichten in deze mail ons aanbod voor het voortgezet onderwijs uit voor het schooljaar 2022/2023.
      Museumlessen
      Onze museumlessen sluiten altijd aan bij de kerndoelen van het voortgezet onderwijs. Komend schooljaar staan de volgende lessen op het programma:
      Eten en drinken vanaf 1800


    12. Maak een quiz op WRTS lees meer
      * Met de quizfunctie op WRTS kan je in een handomdraai een leuke en leerzame quiz maken voor je les. Maar, waarom zou je een quiz maken? Wat draagt een quiz bij aan jouw les? Wij hebben hieronder 4 redenen op een rij gezet waarom jij quizzen kan overwegen voor jouw les.
      Verschillende vraagtypen houden het interessant.
      Als je van plan bent om regelmatig quizzen in de klas in te zetten, is het belangrijk om het interessant te houden. Door af te wisselen met verschillende vraagstellingen houd je jouw leerlingen bij de les. Ook bied je jouw leerlingen de uitdaging om hun kennis effectief toe te passen in verschillende situaties. Op WRTS heb je de keuze uit verschillende vraagtypen: open, meerkeuze, in gedachten, dictee, dictee meerkeuze en lege plekken invullen. Keuze genoeg om elke quiz af te wisselen!
      2. Het competitive element motiveert
      Met een quiz worden leerlingen gestimuleerd om actief met de lesstof aan de slag te gaan op een laagdrempelige en leuke manier. Het competitive element van een quiz, het strijden om de hoogste score, is wat de leerlingen geboeid blijft houden. Op WRTS zie je de teller aftellen naar 0, wat leerlingen motiveert om snel hun antwoord in te vullen.
      3. Snel inzicht in het kennisniveau
      Als docent kan het een uitdaging zijn om in een klas overzicht te hebben over welke leerling extra begeleiding kan gebruiken. Met een quiz op WRTS kan je op een makkelijke en snelle manier inzicht krijgen in het kennisniveau van je leerlingen. In een oogopslag zie je de resultaten van de leerlingen en kan je direct conclusies trekken. Dit geeft je de inzichten die nodig zijn om je lessen aan te passen zodat elke leerlingen optimaal kan leren.
      4. Leerlingen krijgen direct feedback
      Zodra de quiz ten einde is en er een winnaar is gekozen, kunnen de leerlingen meteen zien hoe zij het hebben gedaan. Wanneer een leerling ziet als hij/zij hoge scores heeft behaald, zal dit de zelfverzekerdheid een boost geven. Hij/zij voelt zich goed voorbereid op de toets waardoor er een last van de schouders valt. Als de scores niet zo goed zijn als gehoopt, kan de leerling om extra hulp vragen. Zo krijgen leerlingen goede inzichten over hun kennisniveau.
      Met een gratis docentenaccount kan je meteen met de quizfunctie aan de slag. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan ook deze blog 5 quizzen om jouw les mee te starten (of eindigen)


    13. educatie Zaansmuseum PO lees meer
      * GROEP 1 T/M 4-Nijvere Neeltje GROEP 5 T/M 8-Tijdreis 1850-#Mijnzaanstreek-De Zaanstreek maakt het-Monet in de Zaanstreek
      GROEP 6 T/M 8-De wereld van chocolade
      SCHOOLREISJES: Een onvergetelijk dagje uit!
      Kom met de klas naar het Zaans Museum en de Zaanse Schans. Wij helpen je graag bij het organiseren van het perfecte schoolreisje. Wil je de piepkleine huisjes bezoeken, of toch een molen? Of ontdek je liever de koekjes- en chocoladefabriek van Verkade? Een lekker ijsje en een pannenkoek maken het bezoek helemaal af!


    14. Gastspreker in de klas, een nieuw platform lees meer
      *Gastsprekers.nl is een nieuw platform, waar scholen gastsprekers kunnen boeken voor op school. Denk aan een motivational speaker of een spreker over een bepaald thema, bijv. inclusie & diversiteit.
      De website wordt gebruikt door scholen, bibliotheken om een passende spreker te vinden.
      Door handige filters kan je makkelijk en snel door het aanbod heen bladeren.






    15. Speurtochten voor scholen (voor alle leeftijden PO-VO-MBO ) Meer informatie.
      Dat Amsterdam een geweldige plek is voor een schoolreis of studententrip is al meer dan eens gebleken; wij ontvangen regelmatig leerlingen van basisscholen, middelbare scholen en studenten voor een speurtocht. Sommige scholen komen zelfs jaarlijks terug! Wij hebben speurtochten voor alle leeftijden in zowel het oude centrum van de stad als in de Jordaan.
      Beschikbare speurtochten
      Onderstaand de diverse speurtochten die wij aanbieden. Als je niet zeker weet welke tocht geschikt is voor jouw leerlingen sturen we je graag een voorbeeld-stoppunt van de verschillende speurtochten toe.

      Speurtochten voor kinderen t/m 12 jaar Meer informatie.
      .A) De Kinderspeurtocht Oude Stad duurt circa 2 uur. Tijdens de tocht worden onderwerpen behandeld als de VOC en de Gouden Eeuw en komen jullie langs diverse bezienswaardigheden zoals het Paleis op de Dam. De speurtocht is erop gericht de kinderen al speurend en interactief meer kennis op te laten doen over het heden en verleden van Amsterdam.
      B) De Kinderspeurtocht Jordaan en grachten duurt tevens circa 2 uur. De speurtocht behandelt de hofjes, bijzondere gebouwen en de geschiedenis van de grachten en van de Jordaan op een speelse manier.

      Speurtochten voor oudere leerlingen of studenten. Meer informatie.
      A) De Speurtocht Oude Stad duurt circa 3 uur en gaat door het oude centrum van Amsterdam, waar Chinatown ook onderdeel van uitmaakt. Deze tocht is meer geschikt voor middelbare scholieren of studenten.
      B) De Jordaanspeurtocht duurt circa 3 uur en loopt door de gehele Jordaan heen. Tijdens de tocht worden verschillende onderwerpen over deze buurt behandeld. Deze speurtocht is geschikt voor middelbare scholieren of studenten.
      Hoe gaat het in zijn werk? De leerlingen lopen de speurtocht in groepen van ongeveer 5 tot 8 personen per groep. De tocht lopen de scholieren (bij jonge kinderen o.l.v. eigen begeleiders) op eigen gelegenheid. Iedere groep krijgt een pakket met een plattegrond waarop de stoppunten staan aangegeven, een beschrijving van de bezienswaardigheden en een invulformulier met pen. De leerlingen zullen moeten samenwerken en de taken verdelen: zij moeten de weg vinden, de antwoorden zoeken, invullen en puzzelen.
      Een van de medewerkers van Amsterdam Oude Stad komt naar een locatie waar de groep verzameld, in de buurt van een van de stoppunten van de speurtocht. Elke groep start op een ander punt in de route of start net na elkaar, zodat zij elkaar niet in de weg lopen. Omdat de route een cirkel loopt (waar je begint, daar eindig je), lopen zij als het ware een rondje, achter elkaar aan. De groepen verzamelen aan het einde, op de afgesproken tijd, weer allemaal op dezelfde locatie.
      Een van de begeleiders ontvangt een gesloten envelop met de juiste antwoorden. Zo kunnen jullie na afloop zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Iedere deelnemer ontvangt ook een stadsplattegrond van Amsterdam. Al het materiaal mogen jullie na afloop houden, wat betekent dat jullie enkel bij de start een medewerker van Amsterdam Oude Stad zullen zien. Indien gewenst kunnen we ook extra verdiepingsstof mailen, met algemene informatie over de stad vroeger en nu. Als de leerlingen dit van te voren doorlezen zullen zij alles wat ze op de dag zien (nog) beter in perspectief kunnen plaatsen.
      Plan je bezoek aan Amsterdam
      Je kunt de speurtocht telefonisch of per mail bij ons inplannen. Geef hierbij aan dat het om een schoolspeurtocht gaat en hoeveel personen de speurtocht gaan doen. Wij plannen de speurtocht dan samen met jullie in, bereiden het materiaal voor, geven ter plaatse uitleg en wijzen de groepen de juiste kant op. Als begeleiders hoeven jullie zelf niets voor te bereiden.
      De speurtocht kan uitgebreid worden met een gezamenlijke vaartocht over de grachten. Van onze partner Lovers mogen wij een rondvaart van 1 uur aan scholen aanbieden voor € 7,50 per persoon (prijs geldt zowel voor leerlingen als begeleiders), wanneer ook de betaalde speurtocht wordt afgenomen. De normale prijs voor deze rondvaart is € 16,00 per persoon. Zo betaal je dus slechts € 12,50 per leerling voor een compleet uitje! Wij adviseren graag indien jullie je uitje willen uitbreiden met een museum bezoek of andere activiteit. Meer informatie.

    16. Tijl Damen Interactief Kindertheater.
      Afwisselende voorstellingen vol aanstekelijke liedjes, humor, live muziek en veel interactie voor P.O. en S.O.
      Tijl Damen betrekt het publiek op allerlei manieren actief. . Bij iedere voorstelling trekt hij alles uit de kast om zijn publiek bij de kladden te grijpen en pas los te laten als het doek valt. Live muziek met de meest uiteenlopende instrumenten, aanstekelijke liedjes en grappige acts wisselen elkaar af.
      Soms verhalend, soms meer sketch-achtig. Telkens stemt hij de inhoud en route tijdens de voorstelling nauwgezet af op zijn publiek. Tijl speelt net zo makkelijk voor peuters als voor groep 8 of het speciaal onderwijs. Zowel voorstellingen per klas als een show voor de hele school. Hij speelt binnen in zijn pop-up theater, of buiten vanuit zijn theaterbus. Breed aanbod aan programmas en themas, o.m. schoolfeest, kinderboekenweek, pensioen, meester- en juffendag, cultuureducatie, sinterklaasvoorstelling, kerstvoorstelling. Naast schoolvoorstellingen speelt Tijl Damen op festivals en in theaters.TijlDamen.com
      Tijl speelt uit de bus! Coronaproof

      klik hier
      Zolang de coronamaatregelen van kracht blijven, speelt Tijl 'Coronaproof': Kindervoorstellingen in de buitenlucht vanuit zijn theaterbus. Flexibel inzetbaar: per klas, jaargroep, bouw of zelfs de hele school. Aanstekelijke liedjes, humor en interactie zijn de vaste ingredienten. Geschikt voor groep 1 t/m 8. Deze voorstellingen zijn te boeken in HEEL NEDERLAND en Vlaanderen. en reiskosten, alles inclusief
      De pensioenshow (juf/meester met pensioen)

      klik hier
      Deze voorstelling is bij uitstek geschikt wanneer een juf, meester of directeur met pensioen gaat: een interactieve, muzikale, grappige theatervoorstelling voor de hele school!Tijl maakt zich met enige regelmaat zorgen over de verre toekomst, als hij zelf oud is. Welke gebreken zal hij tegenkomen en aan den lijve ondervinden? Daarom heeft hij-bij wijze van therapie-deze voorstelling ontwikkeld, waarin hij alle facetten van de oudere medemens onder de loep neemt.
      Alle dagen Feest, groep 1 tm 8

      klik hier
      Boerenknecht Teuntje heeft het maar wat druk op de boerderij! Vers stro in de stallen leggen, eieren rapen, de dieren voeren. Gelukkig blijft hij er erg vrolijk onder en kunnen de kinderen hem helpen. Onder begeleiding van vrolijke meezing- en dansliedjes worden de werkzaamheden op de boerderij verricht. Als hij dan eindelijk klaar is, kan hij-ondersteund met prachtige, geprojecteerde illustraties-de kinderen vertellen over zijn favoriete kalf Leentje:
      Maestro. MUZIEK! Groep 1 tm 8

      klik hier
      Bij deze interactieve voorstelling haalt Tijl alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek te activeren en bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot keyboard, van gitaar tot mandoline tot djembe tot boomwhackers tot accordeon.... nou ja, gewoon teveel om op te noemen!
      Een gevarieerde muzikale voorstelling vol humor die Tijl vooral ook samen met het publiek maakt en die prima geschikt is voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders.
      Optionele workshopVoor scholen bestaat de mogelijkheid om een extra educatief onderdeel aan de voorstelling vast te plakken, waarbij kinderen zelf ( vooraf a.d.h.v. handige instructiekaarten) aan de slag kunnen met het maken van eenvoudige instrumenten uit kosteloze materialen: lege PET-flessen, vuilniszakken, bloemenemmers, grind, bierflesjes met water. Tijl geeft een workshop, waarbij hij samen met de kinderen allerlei ritmes uit de gemaakte instrumenten tovert. D.m.v. eenvoudige grafische notatie wordt het publiek omgetoverd tot een orkest dat stampende beats en knetterende ritmes ten gehore brengt.
      De voorstelling is geschikt voor basisscholen en naschoolse opvang, maar doet het ook prima in bijvoorbeeld theaters, openluchttheaters, bij festivals en dorpsfeesten. Kortom: een echte allroundvoorstelling!
      Sinterklaas Hoera!

      klik hier
      Al een heleboel jaren trekt Tijl Damen tijdens de Sinterklaasperiode rond met zijn energieke, muzikale sinterklaasvoorstelling vol liedjes en interactie. Hij speelt even makkelijk voor een publiek van 50, als voor een publiek van 400 kinderen en weet er elke keer weer een onvergetelijk feest van te maken.
      Tijl speelt tijdens zijn optreden, naast de traditionele Sinterklaasliedjes, vooral zijn eigen nummers over Sint en Piet, het paard, de stoomboot, cadeautjes en pepernoten. Er zijn meezingers, verhalende luisterliedjes en vooral heel veel dans- en beweegliedjes. Tijl begeleidt zichzelf op gitaar, drums, accordeon, ukelel en meer.
      Tijdens deze wervelende liedjesshow wordt het publiek dan ook constant actief betrokken: klappen, stampen, springen, zingen, dansen, zelf muziek maken, uitbeelden; bij ieder lied krijgt Tijl zijn publiek in beweging!
      Als ik Kerst mis. Groep 1 tm 8

      klik hier
      Een sfeervolle, vrolijke kerstvoorstelling waarbij actieve deelname door de kinderen centraal staat.Kerstshow 2-8 jaar: Tijl heeft een afgedankte kerstboom gevonden. Na jarenlang trouwe dienst is hij bij het vuilnis gezet en ingeruild voor een nieuwe. Dat vindt Tijl onverteerbaar. Daarom heeft hij de boom meegenomen. Met aanstekelijke liedjes en veel interactie met het publiek ( dansen, zingen, springen, uitbeelden, enz.) zorgen we dat er ook voor deze boom dit jaar tóch een kerstfeest is.
      Kerstshow 9-12 jaar / ook geschikt voor alle leeftijden ( bijv. hele school):Een interactieve, muzikale kerstshow, waarin op ludieke wijze allerlei onderdelen van het kerstfeest aan de orde komen. Het is een afwisselende show met o.m. 'rendierenfitness', de 'kerstrap', het 'kerstmutsdoorgeeflied' en de kerstwoordenshuffle, waarbij ieder woord voor een bepaalde beweging staat. Daarnaast wordt een van de kinderen tot Kerstman omgetoverd en is er ook ruimte voor een sfeervol meezinglied over de eenheid en verbinding die bij Kerst hoort en een lied over vrede.

    17. Kindertheater, het kan weer
      Een kindervoorstelling buiten op het plein of online, ja dat kan! Het is even puzzelen, maar in goed overleg kan er binnen de huidige regels meer dan je denkt.
      De artiesten van Kindertheater.nl denken graag met je mee..
      Wil je meerdere voorstellingen boeken? Neem dan contact met mij op. Ik adviseer graag welke voorstelling je het beste kan boeken.
      Met vriendelijke groet
      Albert Barth
      oprichter Kindertheater.nl
      tel. 038-2031007
      info@kleinkunstig.nl




    18. Kunst in de Aula is een kunstenaarsinitiatief dat zich bezig houdt met allerlei vormen van Community Art. KUNST objecten met een STORY zijn onze specialiteit. Over duurzaamheid & hergebruik of over cultureel erfgoed of burgerschap bijvoorbeeld.
      Onze Kunstobjecten ontstaan uit een inspirerende vraag van een docent of student of een topic dat ons bezig houdt. Inmiddels hebben we een breed aanbod: lichtinstallaties, multiples of een monumentale 3D Meestervervalsing. Dromen van leerlingen, filosofietjes over geluk, geef- en deelcultuur of een ander maatschappelijk thema staat central.
      Voorbeelden ? zie de website kunstindeaula.nl of de samenvatting hieronder.
      Het kunstobject wordt tot in de details voorbereid en ontworpen in onze ateliers. Uw leerlingen geven het uiteindelijk vorm en het wordt in of rondom de school geplaatst.
      Kunst en educatie met een missie: wij zijn CJP acceptant. Onze doelgroep varieert van VMBO-HAVO-VWO tot MBO.

      WORKshops KUNST
      juist ook voor De anderhalve Meter School
      Met hoeveel studenten we tegelijkertijd aan het kunstwerk werken? Dat wordt bepaald in overleg met de school. Zelfs kunnen Kunstobjecten in ZELF-DOE pakket worden aangeleverd. Heeft u zelf een briljant idee? Cultureel erfgoed in de picture? Oppimpen van de ingang? School Logo omgezt naar 3D scuylptuur? Leuk! We houden van nieuwe opdrachten en uitdagingen.

      WORKshops TECHNIEK juist ook voor De anderhalve Meter School
      Speciaal voor techniekfreaks en andere avontuurlingen heeft Kunst in de Aula samen met diverse artistieke techneuten uit het veld, verschillende technische Masterklassen ontwikkeld. Nieuwsgierigheid en creativiteit zijn daarbij vanzelfsprekend, een flinke dosis hersengebruik noodzakelijk. Geschikt voor MBO, Technasia van alle opleidingsniveaus en er is tevens een speciaal traject voor het VMBO ontwikkeld. Samenwerken in het Technolab levert een bijzonder gesammt-werk of individueel werk op met een hoge wauw-factor.

      THEMAs juist ook voor De anderhalve Meter School

      * Recyclehout3D
      * Lichtobjecten
      * Installaties


      * Schilderingen, Masterklas De Meestervervalsers.
      * Buitenobjecten
      * School Expos vanaf 2021 Expos voor in de Aula
      * Techniek


      * Eco-Logisch, IdeeenLAB. Welke ideeen houden ons bezig?

    top


    Home